Najzanimljiviji život rukometaša van terena: Golman rivala Srbije kandidat za predsednika Islanda

Psihijatrijsko lečenje mu dalo ideju da postane poznat

12.01.2024. 14:38
  • Podeli:
Bjorgvin Gustavson-65a140a1882f0.webp Foto: Profimedia

Prvi rival Srbije na Evropskom prvenstvu u rukometu je reprezentacija Islanda, koja u svojim redovima ima igrača sa najzanimljivijim životom van terena.  Reč je o golmanu Bjorgvinu Pal Gustavsonu, čoveku koji planira da se kandiduje za predsednika države.

Izbori su u junu, a Gustavson je već održao nekoliko političkih kampanja predstavljajući svoj program. On ispunjava sve uslove da bude kandidat jer na Islandu postoje samo dva - da bude državljanin te zemlje i da ima više od 35 godina.

Napisao je i dve knjige

Osim predsedničkih ambicija, Gustavsonov život obeležili su i problemi sa mentalnim zdravljem o kojima je napisao knjigu. 

"Knjiga govori o mojoj teškoj prošlosti i borbi koju sam vodio. Trenutno sam na boljem mestu nego što sam bio. Dok sam bio na psihijatrijskom lečenju, odlučio sam da postanem poznat jer bi me u tom slučaju ljudi slušali. I to sam postigao", rekao je za islandske medije golman rukometne reprezentacije.

Prošle godine Gustavson je objavio i drugu knjigu, ovoga puta pod nazivom "Dete koje je postalo predsednik. Što se rukometne karijere tiče, profesionalno je počeo da igra u Framu iz Rejkjavika, a kasnije je igrao u Nemačkoj i Danskoj pre povratka na Island gde, sada, brani za Valur. S reprezentacijom je osvojio dve medalje na velikim takmičenjima, srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i bronzu na Evropskom prvenstvu 2010. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()