Nemci izgubili maraton: Odbojkaši Italije i SAD već u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Sa dva trijumfa već obezbedili plasman među osam najboljih

30.07.2024. 16:15
  • Podeli:
amerika odbojka profimedia-66a8ef6ab9194.webp Foto: Profimedia

Što se tiče odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama, već su poznata prva dva učesnika četvrtfinala. To  su selekcije Italije i SAD. 

Azuri su pobedu u derbiju na otvaranju protiv Brazila nadogradili onom očekivanom, protiv Egipta u drugom kolu – 3:0 (25:15, 25:16, 25:20).

U ekipi koju sa klupe predvodi Ferdidando De Đorđi odskočili su Lavija i Romano sa po 14, odnosno Mikeleto sa 11 poena, na drugoj strani istakao se Haikal sa posam poena.

U jednom od derbija dana SAD su savladale Nemačku posle pet setova – 3:2 (25:21, 25:17, 17:25, 20:25, 15:11). Bio je ovo drugi meč na ovom turniru koji su Panceri igrali u pet setova, ovoga puta su poraženi, za razliku od duela protiv Japanaca.

Kod Amerikanaca čak pet igrača imalo je dvocifren učinak, Defalko je imao 18, Rasel 16, Anderson 14, Holt 13, a Averil 12 poena. Na drugoj strani, bolji od ostalih bili su Karlicek sa 21, Grozer sa 16 i Breme sa 15 poena.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()