Nezaustavljive Maja i Tijana: Ezačibaši bez poraza u Turskoj

U polufinalu snage će odmeriti timovi koje sa klupe predvode nekadašnji i aktuelni selektori Srbije

25.04.2023. 09:52
  • Podeli:
Maja Ognjenović-641aca49f280f.webp Foto: Profimedia

Turskom odbojkom dominiraju srpske odbojkašice. Neverovatni Ezačibaši je ove sezone pokazao koliko je nezaustavljiv kada je do polufinala šampionata došao bez poraza (26 pobeda) i sa samo dva izgubljena boda. 

Ono što posebno raduje ljubitelje sporta u Srbiji, a ništa manje ni one u Turskoj, jeste to da klub iz Istanbula predvode mlada Tijana Bošković i (pre)iskusna Maja Ognjenović. 

Ezačivaši će u polufinalu (3. i 5. maja) igrati protiv Turk Havom Jolarijem

Drugi par koji će se boriti za finale je Vakifbanka i Fenerbahče. Zanimljivo je da prvu ekipu sa klupe predvodi aktuelni selektor Srbije, Italijan, Đovani Gvideti, dok je trener Fenera proslavljeni, nekadašnji, trener reprezentacije Srbije Zoran Terzić.

Pored Tijane Bošković, koja je prvi poenter po setu i drugi napadač turskog prvenstva, u Top 10 odbojkašica našle su se i Mina Popović na bloku i servisu, Katarina Lazović na prijemu i Bianka Buša na servisu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()