Nije izdržao posledice nesreće: Preminuo Džejden Arčer

Prvi je izveo trostruki okret unazad

23.02.2024. 10:41
  • Podeli:
Džejden Arčer-65d867ded67d6.webp Foto: Printscreen/Youtube/Nitro Circus

Australijski motokros vozač Džejden Arčer (27) preminuo je od posledica nesreće koja se dogodila tokom treninga. Prema izveštajima, nezgoda se dogodila dok je vežbao svoj prepoznatljiv trik.

U svetu motokrosa bio je izuzetno poznat posebno pošto je prvi izveo trostruki okret unazad na Nitro Svetskim igrama u Brizbejnu u novembru 2022. godine.

Zahvaljujući svom talentu i vežbi sa 15 godina je zaradio prvi ugovor, pa je svoje ime gradio tokom godina. Bio je osvajač medalje na X igrama 2023.

"Porodica Nitro tuguje zbog gubitka Džeja Arčera. Bio je oličenje strasti, napornog rada i odlučnosti. Gurao je granice mogućeg na motociklu do visina koje nikada pre nisu viđene. Pozitivan uticaj na one oko sebe. I iznad svega, sjajan čovek i prijatelj svima nama", piše u saopštenju organizacije u kojoj se Arčer proslavio.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()