Nove lepe vesti iz atletike: Vilagoš i Vučenović donele dve medalje Srbiji

Dobri hitci odvele dve atletičarke na isto postolje

12.03.2023. 09:24
  • Podeli:
Marija Vucenovic-640d89c465f14.webp Foto: Profimedia

Altetičarke Srbije skrenule su pažnju na sebe, svoju zemlju i svoju disciplinu na Evropskom kupu u Portugalu. Marija Vučenović i Adriana Vilagoš osvojile su u bacanju koplja srebrnu i bronzanu medalju.

Vučenovićeva je, uprkos tri prestupa, imala u petoj seriji najbolji hitac od 60,56 metara što je bilo dovoljno za drugo mesto. Ni prethodna dva koja su bila regularna nisu bila loša - dobrih 57 metara letelo je Marijino koplje. 

Adriana Vilagoš je sa istog mesta bacila svoje koplje čak 59,83 metara i u jakoj seniorskoj konkurenciji stigla do trećeg mesta na postolju. Mlada devojka iz Vrbasa ima najbolji rezultat na svetu za takmičarke do 20 godina. 

Jedina bolje od Marije i Adriane bila je grkinja Elina Cengo koja je bacila neverovatnih 63.65 m.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()