Obraćanje srpskog tima iz Pariza: Čast i privilegija je predstavljati Srbiju na OI

Naši sportisti ne kriju oduševljenje zbog nastupa na Olimpijskim igrama

25.07.2024. 12:40
  • Podeli:
srbija oi profimedia-66a22a93d50b6.webp Foto: Profimedia

Danas su se iz Pariza obratili predstavnici Olimpijskog tima Srbije. Redom su govorili Novak Đoković, Nikola Jakšić, Tijana Bošković, predsednik OKS Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Sonja Vasić.

"Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima Srbije. Peti put sam ovde, prvi put sam bio u Pekingu i osvojio bronzu, jedinu medalju. Olimpijske igre su najznačajniji događaj u istoriji sporta i svi mi dobro znamo kakva je privilegija i odgovornost kada predstavljate zemlju na ovako velikom takmičenju, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković i dodao:

"Velika mi je čast što sam ovde, moje ambicije su velike, kao i očekivanja, ali biće težak turnir. Ima 64 igrača i svi se takmiče za medalju. Takmičenje je intenzivno i moramo da igramo šest mečeva za osam dana da bismo osvojili medalju. Na Rolan Garosu sam imao dosta uspeha, a tu se igra i teniski turnir, pa se nadam da ću doneti naciji medalju.

Ni najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković nema drugačije mišljenje od Đokovića, pa je bila prilično emotivna tokom obraćanja.

"Ponosna sam što sam ovde, nadam se samo da ćemo biti zdrave. Svi znamo koja su nam očekivanja, najbitnije da smo psihički i fizički spremni. Verujem u naš kvalitet, sigurna sam da ćemo odigrati dobro i na najbolji način predstaviti svoju zemlju", rekla je ona.

"Ne znam šta da dodam posle svega, takođe su moje treće Olimpijske igre i drago mi je da sam deo tima koji je osvojio zlato na poslednje dve Olimpijske igre. Tu smo ponovo, idemo na najzlatnija odličja, imam isti mentalni pristup kao u Riju, kao i ceo tim. Svi su potpuno spremni da daju najbolje i verujem da ćemo uspeti da donesemo dosta radosti kada se Igre završe", izjavio je vaterpolista Nikola Jakšić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()