Obradović ponosan na Ivanu: Vrlo je važno da umete da sačekate svoj trenutak

Nosim svu krivicu za otkačinjanje broja pri skoku, na SP u Londonu, kaže trener najbolje atletičarke Srbije

29.08.2023. 15:12
  • Podeli:
Ivana Vuleta i njen tim-64edeec87a997.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Trener Ivane Vulete Goran Obradović rekao je da je izuzetno ponosan na 13-godišnju saradnju sa zlatnom srpskom atletičarkom, koja je iznedrila čak 15 medalja na velikim takmičenjima.

"Izuzetno sam ponosan na 13-godišnju saradnju sa Ivanom koja je iznedrila neverovatnih 15 medalja. Da nam je neko tada ponudio dve medalje, verovatno bismo potpisali pakt sa samim đavolom samo da ih vidimo, a stigli smo do 15. koja je najsjajnija", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Vuletin trener je kazao da je ponosan na konstantnost koju Ivana pokazuje i da je svih godina bilo više razloga za slavlje nego za tugu.

"Često mediji vole da se uhvate za tuže momente, 'bila je pokradena, desilo se, najzad je zaslužila'. Bio je samo jedan splet nesrećnih okolnosti, na Svetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine, kada joj se otkačio broj. Ja nosim najveću krivicu za to i nikad neću zaboraviti, ali ko čeka, taj dočeka", rekao je Obradović.

Istakao je da sportisti uvek moraju da budu spremni za veliko takmičenje, ali da mnogo toga zavisi i od konkurencije.

"Jako je važno da budete spremni i da sačekate svoj momenat, Ivana ga je sačekala u Budimpešti i to nije slučajno. To je drugo mesto u kome smo najviše trenirali i skakali dok nisu napravljene dvorane u Novom Sadu i Beogradu. Ona voli da skače na domaćem terenu, u Beogradu je osvajala medalje, a znali smo da će Budimpešta biti domaći teren. Pripreme u Turskoj obavljene su na najbolji način. U Budimpešti sam prvi put pustio suzu posle svih ovih godina", zaključio je Obradović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()