Odbojkaši Srbije nakon 12 godina na najvećoj sportskoj sceni - Jovović za UNU: Sanjamo osvajanje medalje

Srpski odbojkaš u razgovoru za UNU podelio je osećanja nakon sjajnog uspeha, očekivanja, ali i planove za budućnost

02.07.2024. 20:30
  • Podeli:
jovović (2)-6683eb3edc2f0.webp Foto: ATA IMAGES/Aleksandar Đorović

Odbojkaši Srbije posle 12 godina ponovo su deo olimpijske porodice. Legendarni srpski odbojkaš, a danas selektor Poljske, Nikola Grbić 'pomogao je' našoj reprezentaciji, tako što je na nedavno održanom turniru u Ligi nacija njegov tim savladao Kubu i time učino da Srbija obezbedi vizu za Olimpijske igre.

To je bio i više nego dobar razlog da kontaktiramo proslavljenog srpskog odbojkaša Nikolu Jovovića, koji je za UNU podelio utiske nakon sjajnog uspeha, ali i očekivanja pred težak zadatak na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Borili su se sa rivalima, sa sobom i sa sumnjom, ali su uspeli da ostvare zacrtani cilj - Nikola ne krije da je osećaj fenomenalan.

"Osetio sam veliko olakšanje pre svega, kao da nam je pao veliki teret sa leđa. Opustili su se mišići i nervni sistem nakon poslednjeg poena. Prošlo je nekoliko dana, uživao sam sa porodicom i odmorio se za pripreme, za najveću sportsku scenu u Parizu. Osećaj je fenomenalan!", ističe na početku razgovora Jovović.

Odbojkaši Srbije će na Olimpijskim igrama u Parizu igrati u grupi A, protiv Slovenije, Francuske i Kanade. S obzirom na podmlađeni tim, velika odgovornost je na ovoj ekipi, a tu su i određena očekivanja.

"Podmlađen je tim i drago mi je što su oni tu i što će u budućnosti nositi to breme i težinu osvajanja medalja za nacionalni tim, kao što smo i mi od velikih igrača učili kada smo počinjali u seniorskom timu i ja sam im na tome zahvalan. Svakako da želimo i sanjamo osvajanje medalje, međutim put je dug i pre svega želim da budemo spremni psihički i fizički za velika dela, ali u ostalim sportovima kao i u životu sreća je veliki faktor, a sreću treba i zaslužiti", jasan je Jovović.

A kako ovaj tim funkcioniše pod palicom Igora Kolakovića i šta je to što ih drži da ne padnu u najgorim momentima?

"Uspona i padova je uvek bilo i biće, s obzirom da je timski sport, mi generalno zavisimo jedni od drugih u svakom aspektu, kako na terenu tako i van njega. Dugo se svi poznajemo i to nam pomaže u savladavanju onih jako teških momenata. Komunikacija je vrlo bitna i smatram da smo je doveli na odličan nivo", ističe za UNU Jovović.

Nikola Jovović će nakon Olimpijskih igara karijeru nastaviti u Rusiji - kakvi su planovi i očekivanja?

"Moji planovi, generalno ih imam, ali ja to držim za sebe i živim momenat. Svakako da se razne ideje i misli za budućnost stvaraju svakodnevno, ali sam kroz život naučio da je najbitnije zdravlje, prevenstveno svojih najbližih i svoje lično. Sledeća stanica je ruski klub 'Nova'. U Rusiji sam već igrao tri godine i veoma sam zadovoljan kako se ophode prema sportistima. Rado se vraćam u našu bratsku zemlju", zaključio je u razgovoru za UNU Jovović.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()