Odbojkaši Srbije saznali raspored kvalifikacija za OI 2024.

Grupa B igra turnir u Tokiju

05.06.2023. 15:45
  • Podeli:
Odbojka_lopta_Foto Pixabay-6440490ecb8a9.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je raspored i satnicu turnira kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu, objavio je OSS.

Odbojkaši Srbije igraće u B grupi kvalifikacija za OI sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom, a turnir je na programu od 30. septembra do 8. oktobra u Tokiju.

Srbija će u 1. kolu igrati 30. septembra protiv Turske od 6:00 po centralnoevropskom vremenu. Srbija će se dan kasnije, u isto vreme, sastati sa Tunisom, a u 3. kolu 3. oktobra igraće protiv Egipta.

Rival Srbije u 4. kolu, 4. oktobra od 6:00 biće Finska, a dva dana kasnije je na programu duel sa Japanom od 12:25.

Srbija će u 6. kolu 7. oktobra igrati protiv SAD od 9:00, a u poslednjem kolu 8. oktobra u isto vreme sa selekcijom Slovenije.

U A grupi u Rio de Žaneiru igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar

Grupu C čine Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meksiko, Belgija i Bugarska. Mečevi C grupe biće odigrani u Kini.

Plasman na OI u Parizu izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija. 

Direktan plasman na OI obezbedila je domaćin Francuska.

OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta naredne godine u Parizu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()