Odbojkaši Srbije upisali pobedu: Iran pao u Rio de Žaneiru pred Kolakovićevim momcima

Odbojkaši Srbije će večeras od 22.30 časova igrati protiv selekcije Japana.

23.05.2024. 10:00
  • Podeli:
muška odbojkaška reprezentacija srbije instagram ossb-664ef8b178eab.webp Foto: Instagram/PrintScreen/ossrb

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je jutros u Rio de Žaneiru selekciju Irana 3:1, po setovima 27:25, 17:25, 25:19, 26:18 u prvoj utakmici prve sedmice ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Uroš Kovačević sa 14 poena, dok su Marko Ivović i Dražen Luburić zabeležili po 12. Aleksandar Nedeljković je imao 11, osam iz napada, a napravio je i tri bloka. Marko Podraščanin je ubeležio osam, bio je polovičan - četiri iz napada i isti broj u bloku. U selekciji Irana najbolji je bio Mejsam Salehi sa 20 poena.

Srbija nije dobro otvorila meč protiv Irana, ali je uspešno okončala prvi set. Iranci su uz nekoliko serija imali veliku prednost, prvo 6:1, potom 10:4, a bilo je i 14:7. Međutim, u finišu prvog dela igre Srbija je konsolidovala prijem i potom efiksnim napadima došla do preokreta i prednosti u setovima - 1:0.

Iran je u drugom setu nastavio sa odličnom igrom, s tim što je bio koncentrisaniji u završnici i relativno lako je stigao do izjedančenja u setovima - 1:1.

U trećem setu vodila se ravnopravna borba sve do sredine kada je Srbija napravila iskorak ka novoj prednosti. Odličnim napadima ekipa selektora Igora Kolakovića je pokazala veliku želju za trijumfom i uspela da dođe do seta viška - 2:1.

Početak četvrtog seta obeležen je serijama na obe strane, ali su reprezentativci Srbije bili bolji u odbrani, što su vešto koristili i u organizaciji napada i ponovo su prleomili set na sredini i došli do važnog trijumfa protiv direktnog rivala za plasman na Olimpijske igre.

Odbojkaši Srbije će večeras od 22.30 časova igrati protiv selekcije Japana.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()