Odbojkašice furiozne protiv Francuske: Srbija pokazala domaćinu OI ko kosi, a ko vodu nosi

Ranije danas u našoj grupi reprezentacija Kine je pobedila SAD sa 3:2

29.07.2024. 22:18
  • Podeli:
oi 2024, ženska odbojkaška reprezentacija srbije francuske, 29 jul 2024 - foto Reuters (1)-66a7f4dce087e.webp Foto: Reuters

Odbojkašice Srbije odigrale su izvanredan meč na startu Olimpijskih igara, opravdavši epitet favorita protiv Francuske - Tijana Bošković i drugarice pobedile su sa 3:0 (25:17, 25:17, 25:22) i odlično započele pohod na, kako se svi nadamo - bar jednu medalju.

Iako su igrale protiv domaćina OI, Srpkinje baš i nisu podlegle atmosferi koju su pravili domaći navijači. Doduše, na njima jeste bilo da navijaju, ali na našim damama je bilo da potvrde ono što rade godinama - da ih pritisak tera da budu još jače, brže i bolje, pa otuda i očekivana maksimalna pobeda u prvom kolu grupe A.

Srbija je ušala u meč kao apsolutni favorit, a Francuskinje, osim velike želje i pomenute podrške publike, nisu imače čime da se suprotstave rivalkama.

U prva dva seta Francuskinje su se držale negde do sredine, a onda je kvalitet naših odbojkašica došao do izražaja. Prednost bi konstatno rasla u oba dela igre, a sticajme okolnosti naša selekcija je i prvi i drugi set dobila istim rezultatom - 25:17.

                                                                  Požrtvovanost: Aleksandra Uzelac i Maja Ognjenović

U trećem setu Srbija je brzo stekla prednost, povela 8:3, ali se domaće igračice nisu predavale i prišle su na samo poen zaostatka (11:12). Opet su se naše dame odlepile, Francuskinje uspele da ih pristignu sa nekoliko uzastopno osvojenih poena u finišu i dođu na -2 razlike (22:24), ali je to bilo sve od njih večeras - Srpkinje su se uozbiljile i ipak rutinski privele meč kraju - 25:22.

U istoj grupi danas je reprezentacija Kine pobedila SAD sa 3:2 (20:25, 19:25, 25:17, 25:20, 15:13), tako da su tri boda podeljena na dva dela, za razliku od meča Srpkinja i Francuskinja, u kojem su izabranice Đovanija Gvidetija osvojile ceo plen, pa se trenutno nalaze usamljene na vrhu tabele.

U drugom kolu Srbija se sastaje sa Amerikankama, u sredu 31. jula, u meču koji počinje u 17 časova.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()