Odbojkašice i odbojkaši Srbije saznali protivnike na Evropskom prvenstvu

Igramo protiv domaćina Belgije, kaže Santareli. Dobro je što u razigravanju ne idemo odmah na svetskog prvaka, istiće Kolaković

17.11.2022. 09:05
  • Podeli:
Odbojkašice Srbije pehar_FIVB-1665867685657.webp Foto: FIVB

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi A Evropskog prvenstva sa Italijom, Švajcarskom, Nemačkom, Belgijom i Estonijom , dok će ženska odbojkaška reprezentacija igrati u grupi A Evropskog prvenstva sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom, odlučeno je žrebom u Napulju.

Evropsko prvenstvo 2023. godine u konkurenciji odbojkašica igra se od 15. avgusta od 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji, a Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkaša na programu je od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Odbojkašice Srbije će utakmice u grupi igrati u Gentu, dok će odbojkaši Srbije grupnu fazu provesti u tri grada - Rimu, Peruđi i Ankoni

Selektor odbojkašica Danijele Santareli istakao je da grupa nije laka.

"Igramo protiv domaćina Belgije. Dobre su i ostale selekcije, kao Poljska sa kojom smo odigrali težak meč u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Slovenija, Ukrajina, Mađarska... nije jednostavna grupa. Važan turnir, želimo da ostvarimo što bolji rezultat posle drugog mesta osvojenog u Beogradu", izjavio je Santareli.

Selektor odbojkaša Igor Kolaković smatra da je bitno kako će ekipa igrati posle razigravanja u grupi.

"Dobro je što u razigravanju nećemo odmah ići na svetskog prvaka. Posle grupe se odmah igra na ispadanje, tako da je vrlo važno kako će se igrati posle razigravanja u grupi. Videćemo na koga ćemo naići, kako će nas poslužiti žreb do kraja. Evropsko prvenstvo je jedno od tri najvažnija takmičenja tokom naredne sezone, moramo dobro da se spremimo i nastupimo bolje nego na prethodnom Svetskom prvenstvu", zaključio je Igor Kolaković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()