Odbojkašice Srbije igraju za zlato na EP u večernjem terminu

Kraljice srpskog sporta igraju šesto finale Evropskog prvenstva

03.09.2023. 09:01
  • Podeli:
Odbojkašice Srbije 2_CEV-64f24b8cd97d3.webp Foto: CEV

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije od 20 sati u Briselu igraju protiv Turske u finalu Evropskog prvenstva.

Srbija, aktuelni svetski prvak i vicešampion Evrope, četvrti put uzastopno je u finalu, ukupno šesti put u istoriji i pokušaće da osvoji četvrto zlato.

Takođe, ima po dva srebra i bronze

Srbija je pre dve godine poražena u finalu, u Beogradu, od Italije (3:1), a želi reprizu finala iz Ankare pre četiri godine, kada je u spektakularnom meču savladala upravo Tursku (3:2).

Zanimljivo, Tursku predvodi bivši selektor Srbije Danijele Santareli, a Srbiju nekadašnji selektor Turske Đovani Gvideti.

U meču za treće mesto igraće Holandija i Italija od 16.30 časova.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()