Odbojkašice Srbije kreću sa pripremama za Ligu nacija

Reprezentativke će u Beograd dolaziti u etapama, od nedelje do četvrtka.

26.04.2024. 12:54
  • Podeli:
Odbojkašice Srbije-650eb195e1397.webp Foto: OSS

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije počeće u nedelju sa pripremama za Ligu nacija, a zbog obaveza u klubovima, reprezentativke će u Beograd dolaziti u etapama, od nedelje do četvrtka.

Kako je saopšteno na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije, na spisku selektora Đovanija Gvidetija za početak priprema su odbojkašice koje će se pojaviti prve sedmice. To su tehničari Slađana Mirković i Rada Perović, korektori Vanja Bukilić, Tara Taubner i Jovana Zelenović, libera Aleksandra Jegdić i Stefana Pakić,  bloker Maša Kirov i primači Sara Lozo, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Vanja Ivanović i Simona Mateska.

Selektor Gvideti će zbog obaveza u klubu u Beograd doputovati u petak, 3. maja, a očekuje se da se 11 odbojkašica Jedinstva i TENT-a priključe pripremama u nedelju, 5. maja. Ana Bjelica i Hena Kurtagić će, u zavisnosti od obaveza u klubu, doći na pripreme na osnovu dogovora sa selektorom Gvidetijem.

Takmičenje po grupama u Ligi nacija igraće se od 14. maja do 16. juna. Reprezentacija Srbije će prvi meč odigrati u Rio de Žaneiru protiv Dominikanske Republike 16. maja od dva časa ujutro po našem vremenu. Drugu utakmicu u Rio de Žaneiru odigraće 17. maja od 19 časova protiv Tajlanda, a treći 18. maja od 19 časova protiv Kine. Četvrti meč Srbija će odigrati 19. maja od 15 časova protiv Brazila. U Brazilu će još igrati i Kanada, SAD i Južna Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u američkom gradu Arlingtonu, a prvi meč će odigrati protiv Poljske 28. maja od 23 časa po našem vremenu. Drugi rival Srbije u Arlingtonu biće Turska, 31. maja od 2 i 30. Srbija će treću utakmicu u SAD odigrati protiv Kanade 31. maja u 23 i 30, a četvrtu 2. juna od tri časa protiv Bugarske. U SAD će pored domaćina igrati i Nemačka i Južna Koreja.

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna u japanskom gradu Fukuoki. Srbija će prvi meč odigrati 12. juna protiv Holandije od 8 i 30 po našem vremenu. Drugi rival Srbije u Japanu biće Francuska, 14. juna od pet časova, a treći Japan, 15. juna od 12 i 20. Srbija će 16. juna u poslednjem meču u okviru takmičenja po grupama igrati protiv Italije od osam časova ujutru. Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i SAD, Kanada, i Južna Koreja.

Reprezentativke Srbije u interkontinentalnom delu Lige nacija neće igrati protiv SAD, Nemačke i Južne Koreje. Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12.

Finalni turnir Lige nacija odigraće se od 20. do 23. juna u dvorani Huamrak u glavnom grad Tajlanda Bangkoku. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()