Odbojkašice Srbije pobedom nad Meksikom započele kvalifikacije za Olimpijske igre

Do kraja takmičenja ostaju još šest protivnika

16.09.2023. 08:32
  • Podeli:
ženska odbojkaška reprezentacija srbije odbojka oss-65054ec6df633.webp Foto: Odbojkaški savez Srbije

Odbojkašice Srbije rutinski su pobedile Meksiko 3:0, po setovima, 25:16, 25:19, 25:23, u okviru Grupe A kvalifikacija za Olimpijske igre.

Srbija je prvog rivala na kvalifikacionom turniru u kineskom Ningbou uspešno savladala. Do kraja takmičenja ostaju još šest protivnika.

Protiv Meksika, odbojkašice Srbije su bile veoma fokusirane u sva tri seta. Prva dva su osvojile nakon sjajnih početaka. Serijama poena dolazile su izabranice selektora Đovanija Gvidetija do rane prednosti koju su održavale do kraja.

Treći set bio je rezultatski uzbudljiviji od prethodna dva, jer je Meksiko na startu imao prednost od tri poena, pri rezultatu 9:6. Međutim ubrzo je Srbija neutralisala razliku i preuzela vođstvo i u odlučujućem peroidu igre.

Katarina Lazović bila je najefikasnija odbojkašica sa 13 poena, a pratila je Ana Bjelica sa dva poena manje.

Odbojkašice Srbije uključujući i meč protiv Meksika igraće sedam utakmica u devet dana u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre.

Plasman na Olimpijske igre izboriće dve najbolje reprezentacije iz svake grupe. Preostalih pet reprezentacija biće poznato 17. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024. Na osnovu rang liste FIVB biće određeno još pet reprezentacija, a prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije za OI, a potom najuspešnije rerpezentacije za FIVB rang liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre.

Sledeći rival Srbiji je Ukrajina, a duel je na programu u nedelju, 17. septembra od 10.00.

Raspored utakmica:

  • 17. septembar:

10.00 Srbija - Ukrajina

  • 19. septembar:

04.00 Srbija - Kanada

  • 20. septembar:

10.00 Srbija - Češka

  • 22. septembar:

04.00 Srbija - Dominikanska Republika

  • 23. septembar:

10.00 Srbija - Holandija

  • 24. septembar:

13.30 Srbija - Kina

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()