Odbojkašice Srbije protiv Francuske, SAD i Kine na Olimpijskim igrama u Parizu

Odbojkaški turnir u konkurenciji odbojkašica na Igramau Parizu biće odigran od 28. jula do 11. avgusta

19.06.2024. 13:58
  • Podeli:
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije_Đovani Gvideti_Foto Odbojkaški savez Srbije-64ae9fea20ca0.webp Foto: Odbojkaški savez Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi A na Olimpijskim igrama u Parizu protiv selekcija Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i Kine, odlučeno je danas žrebom u Bangkoku.

U grupi B biće: Brazil, Poljska, Japan, Kenija, dok će u grupi C igrati Italija, Turska, Holandija i Dominikanska Republika.

Odbojkaški turnir u konkurenciji odbojkašica na Igramau Parizu biće odigran od 28. jula do 11. avgusta.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

"Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala. Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije. Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom", navode iz OSS.

Odbojkašice Srbije se na Kopaoniku pripremaju za OI u Parizu. Odbojkašice Srbije će na Kopaoniku ostati do 27. juna.

Selektor Srbije Đovani Gvideti će od sutra na raspolaganju imati 19 igračica. Pripremama će se priključiti Vanja Ivanović, Vanja Bukilić i Ana Malešević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()