Odbojkašice saznale potencijalnog rivala u polufinalu OI: Turkinje na krilima Vargas do velike pobede

Neizvesna utakmica do samog kraja

06.08.2024. 11:37
  • Podeli:
vargas-66b1ee1e1ca9b.webp Foto: AP Photo/Dolores Ochoa

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je saznala potencijalnog rivala u polufinalu Olimpijskih igara, jer je Turska slavila protiv Kine sa 3:2 nakon velike drame i veoma ujednačene igre. Sve zasluge za to idu Melisi Vargas.

Aktuelne Evropske šampionke će u polufinalu čekati bolje iz meča Italija- Srbija, tako da je lako moguće da ćemo gledati reprizu epskog finala između njih i naših devojaka, ovog puta u borbi za olimpijsko finale.

Sa jedne strane je bila selekcija Turske koja je nedavno bila bolja u na Evropskom prvenstvu, a sa druge strane je bila Kina koja je već slavila protiv Srbije u grupnoj fazi, te je tom pobedom i otišla na megdan Turkinjama.

Jasno je bilo da se odvija ogromna borba, a nijedan set nije bio ubedljiv. Kina je došla do prvog seta sa 25:23, da bi odmah potom Turska uzvratila i slavila sa 25:21. Turska je okrenula potom na 2:1, da bi Kina uzela i četvrti set, kada je Melisa Vargas prelomila u petom.

Na kraju je Vargas imala 42 poena, čime je bila i najbolja na terenu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()