Odbojkašice Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva

Tim Srbije drugi put je savladao Poljsku na takmičenju, ali ovog puta bilo je neizvesno pet setova

12.10.2022. 08:12
  • Podeli:
Odbojkašice Srbije_FIVB-1664994923028.webp Foto: FIVB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se polufinale Svetskog prvenstva u Poljskoj i Holandiji, pošto je sinoć u Gljivicama savladala selekciju domaćina Poljske 3:2 (21:25, 25:21, 25:19, 24:26, 16:14).

Za razliku od duela u grupnoj fazi, koji su Srpkinje dobile bez izgubljenog seta, Poljakinje su ovaj put pružile znatno jači otpor, uzele prvi set, zatim u finišu četvrtog nadoknadile "minus četiri" (23:19), ali nedovoljno za eliminaciju aktuelnih šampionki.

Tijana Bošković osvojila je 36 poena, Brankica Mihajlović 15, ali je poslednja dva uzela Jovana Stevanović, ukupno 12. Kod Poljakinja Magdalena Stajšak upisala je neverovatnih 40 poena.

Srbija će nakon jubilarne 10. pobede na turniru, u sredu od 20.30 sati, u polufinalu igrati protiv SAD. Amerikanke, koja je Srbija takođe već pobedila u grupnoj fazi, prethodno su savladale Tursku 3:0.

U dugom polufinalu, u holandskom Apeldornu, sastaće se Italija i Brazil. Italija je pobedila Kinu 3:0, dok su Brazilke posle velike borbe i preokreta savladale Japan 3:2.

Finale i meč za treće mesto biće odigrani 15. oktobra u Apeldornu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()