Odbojkašice Srbije upisale novu pobedu i neporažene iz grupe idu dalje

Tijana Bošković i njene saigračice odličnom igrom u savkoj utakmici brane titulu svetskog prvaka

01.10.2022. 21:43
  • Podeli:
Plave gracije_FIVB-1664650742333.webp Foto: FIVB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciji SAD sa ubedljivih 3:0 (25:20, 22:23, 25:13) u 5. kolu C grupe Svetskog prvenstva u poljskom Lođu.

Srbija, branilac titule, je ovom pobedom protiv aktuelnih olimpijskih šampionki sa maksimalnih 5-0 obezbedila prvo mesto u grupi. Iako je plasman u narednu rundu takmičenja ostvarila ranije ekipa Srbije nije posustala ni protiv poslednjeg protivnika u grupnoj fazi.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 25 poena.

Po četiri prvoplasirane ekipe iz svake od četiri grupe izboriće plasman u drugu fazu turnira u kojoj će selekcije biti smeštene u dve grupe od po osam timova.

Po četiri najbolje plasirane reprezentacije iz novoformiranih grupa učestvovacbe u četvrtfinalu 11. oktobra.

Polufinala su zakazana za 12. i 13. oktobar, a meč za treće mesto i finale igraće se 15. oktobra u holandskom Apeldornu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()