Odbojkašice Turske šampionke Evrope: Srpkinje idu sa srebrom kući

Odbojkašicama Srbije je srebro na EP u Briselu osma medalja na evropskim šampionatima.

03.09.2023. 22:43
  • Podeli:
Srbija Turska odbojka_Virginia Mayo AP Tanjug-64f4e4c00a5fa.webp Foto: Virginia Mayo / AP / Tanjug

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Briselu u finalu kontinentalnog šampionata poražena od Turske rezultatom 3:2, po setovima 25:27, 25:21, 22:25, 25:22, 15:13.

Srbija je utakmicu počela u sledećoj postavi: tehičar Maja Ognjenović, korektor Tijana Bošković, primači servisa Bianka Buša i Sara Lozo, srednji blokeri Mina Popović i Jovana Stevanović i libero Aleksandra Jegdić.

Spektakularna odbojka igrala se u Briselu, veliki okršaj imale su Tijana Bošković (38 poena) i Melisa Vargas (41 poen), najbolje korketorke sveta, ali su Turkinje imale više nerava u dramatičnom petom setu.

Posle dobijenog prvog seta, Turkinje su zaigrale bolje, izjednačile su, vodile u trećem setu 15:9, ali na krilima Katarine Lazović, pa uz sjajne servise Mine Popović i smečeve Tijane Bošković izabranice Đovanija Gvidetija napravile su prekret i povele 2:1.

Nisu se predavale Turkinje, uspele su da prelome četvrti set i preko Vargasove izjednače na 2:2, a ovako veličanstveno finale je valjda i bio red da reši peti set.

A, u njemu, Vargasova je igrala kao u transu, nanizala je na kraju 41 poen, smečovala je za trijumf 15:13. 

Odbojkašicama Srbije je srebro na EP u Briselu osma medalja na evropskim šampionatima. Srbija sada ima tri zlata, tri srebra i dve bronzane medalje.

Turska je u Briselu stigla do šestog odličja na EP, a po prvi put u istoriji ova zemlja je postala evropski šampion. Turska ima i dva srebra i tri bronze.

Treće mesto osvojila je selekcija Holandije, koja je ranije danas u meču za bronzu savladala Italiju 25:23, 28:26, 25:20.

Pre četiri godine iste dve selekcije borile su se za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, a finalni meč igran je u prepunoj dvorani u Ankari. Srbija je tada trijumfovala 3:2 u setovima u utakmici koja je sigurno bila jedna od najkvalitetnijih u najuzbudljivijih u istoriji ženske odbojke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()