Orlovi bili na pragu iznenađenja: Francuska na startu OI pobedila Srbiju posle pet setova

"Galski petlovi" kod kuće brane titulu olimpijskih šampiona iz Tokija

28.07.2024. 19:00
  • Podeli:
oi 2024, odbojkaška reprezentacija srbije francuske, odbojkaši srbije - 28 jul 2024 - foto Reuters-66a67171e2849.webp Foto: Reuters

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da naprave iznenađenje na startu olimpijskog turnira u Parizu - domaćin, reprezentacija Francuske, koja i brani titulu - pobedila je u prvom kolu grupe A sa 3:2 (23:25, 25:18, 25:17, 22:25, 15:6).

Izabranici Igora Kolakovića pružili su izuzetan otpor favorizovanom rivalu, igrali odlično četiri seta, ali u petom, kada je bilo najpotrebnije, nisu imali dovoljno snage i koncentracije - Francuska je bila ubedljiva u ovom delu igre, pa je upisala i prvu pobedu na Olimpijskim igrama.

Srbija je sjajno ušla meč protiv "galskih petlova". Posle izjednačenog početka, stigli smo do pet poena prednosti u finišu seta - 19:14. Francuzi su uspeli da izjednače, ali Srbija ipak dobija prvi set 25:23.

U drugom i trećem setu potpuno druga slika, a domaćini OI su lako i ubedljivo došli do preokreta, dobivši drugi set sa 25:18, a treći sa 25:17.

U četvrtom setu viđena je velika i izjednačena bitka, ali je Srbija sjajnom igrom u finišu stigla do izjednačenja. Ipak, Francuzi su bili moćni u petom, odlučujućem delu igri - odlepili su se na startu i u furioznom ritmu (15:6) stigli do zaslužene pobede.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()