Orlovi poleteli: Autoritativna premijera Srbije na Svetskom prvenstvu

Severnoafrički sastav nije dovoljno kvalitetan da bi bio reper o dometima srpskih rukometaša, međutim, mnogo je stvari koje ohrabruju

Autor: Dejan Marić
13.01.2023. 22:22
  • Podeli:
Nemanja Ilić Srbija rukomet_Profimedia-63c1bed27d7f6.webp Foto: Profimedia

Rukometaši Srbije autoritativnom igrom i sigurnom pobedom su počeli nastup na 28. Svetskom prvenstvu.

Orlovi su odigrali dopadljivih 60 minuta na obe strane terena nakon kojih su na pleća bacili žilave Alžirce, 36:27 (16:13).

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Mijajlo Marsenić, koji je odigrao svoj 100. meč za reprezentaciju, sa devet poena, Petar Đorđić sa osam i Vukašin Vorkapić sa četiri gola.

Učenike Tonija Đerone mnogi stručnjaci su proglasili potencijalnim pozitivnim iznenađenjem šampionata, favoritom iz senke.

Možda severnoafrički sastav nije dovoljno kvalitetan da bi se nakon premijere diskutovalo o dometima Srbije, međutim, mnogo je stvari koje ohrabruju.

Pre svega, kontrola igre i rezultata. Srbija je ekspresno povela sa 4:1 i jasno poslala poruku da će da se pita za sve. Istina, autsajder nije izašao sa belom zastavom. Borio se Alžir koliko je mogao, ali se stekao utisak da niti jednog trenutka ne može da zapreti.

U nekim momentima je imao i sreće, što mu je omogućilo da na predah ode samo sa tri gola minusa.

Pa ipak, Orlovi su propuštene prilike nadoknadili u nastavku. Dodali su gas od starta i taj ritam protivnik nije mogao da isprati. Do sredine drugog dela stekli su 27:19 i praktično već tada upisali prve bodove.

Jednako ohrabruje podatak da Đerona nije odustao od prakse da svima daje jednaku šansu. Do tog trenutka svi osim drugog golmana Milana Bombaštara su dobili šansu, a nedugo zatim i on, tako što je odbranio sedmerac. Njegov kolega Vladimir Cupara od prvog minuta je davao ton igri, Nemanja Ilić kapitenski povukao napred, Petar Đorđić cepao mrežu, Lazar Kukić savršeno dirigovao...

I ukoliko je neko očekivao pad kada oni odmaraju, on se nije dogodio. Naprotiv.

Svi Orlovi su pokazali da su zaslužili svoje mesto pod suncem, pobedom su praktično već osigurali drugi krug takmičenja i maksimalno nabildovali samopouzdanje pred bitke sa Nemačkom i Katarom.

U prvom meču grupe E Nemačka je pobedila reprezentaciju Katara 31:27 (18:13).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()