Orlovi sve dalje od Pariza: Odbojkaši protiv Brazila osvojili samo set

Poslednji rival Srbije u Rio de Žaneiru biće Nemačka, u nedelju od 19 časova

25.05.2024. 09:39
  • Podeli:
muška odbojkaška reprezentacija srbije, odbojkaši srbije - 23 maj 2024 - profimedia-665195a3a0734.webp Foto: Profimedia

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Rio de Žaneiru od Brazila sa 3:1 (25:21, 25:20, 22:25, 25:22) u trećoj utakmici prve takmičarske nedelje Lige nacija.

Odbojkaši Srbije upisali su drugi uzastopni poraz i tako se udaljili od plasmana na Olimpijske igre u Parizu, mada još uvek nisu izgubili sve šanse. 

Izabranici Igora Kolakovića su uspeli da protiv Brazila osvoje treći set, ali ne i da ugroze pobedu raspoloženih domaćina koji su imali veliku podršku sa tribina. Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Atanasijević sa 14 poena, a pratili su ga Perić sa 13, Kujundžić sa 11 i Mašulović sa 9 poena.

Brazilce su predvodili Darlan sa 22, Leal sa 17 i Maurisio sa 14 poena.

Poslednji rival Srbije u Rio de Žaneiru biće Nemačka, u nedelju od 19 časova.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12 mečeva za tri takmičarske nedelje. Posle Brazila, odbojkaši Srbije će igrati na turnirima u Otavi i Ljubljani.

Na finalni turnir, koji je na programu od 27. do 30. juna u Lođu, plasiraće se domaćin Poljska i još sedam najuspešnijih selekcija.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()