Ovo još nije viđeno na Svetskom prvenstvu: Ima 100 godina trenira skokove u vodu

Katarani ga odlikovali medaljom, Irancu suze krenule

13.02.2024. 13:30
  • Podeli:
Taghi Askari-65cb60a7c9f66.webp Foto: Profimedia

U Dohi se održava Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima, a kao specijalan gost na bazenima je prisutan stogodišnji Tagi Askari . Ovaj Iranac je uspeo da postigne nešto što još niko nije - izveo je pravilan skok u vodu i za to dobio medalju.

Askari je osvojio srebrnu i bronzanu medalju u skokovima u vodu na prvim Azijskim igrama 1951. godine. Do dana današnjeg nikada nije prestao da se bavi tim sportom.

U Kataru je odlikovan medaljom i od sreće su mu suze krenule. Zaista, ovako nešto još nije viđeno na Svetskim prvenstvima. 

"Volim ronjenje od tinejdžerskih dana do danas. Uvek sam voleo ronjenje. Ništa se nije promenilo od 1951. do sada, osim mog nastupa. Kada sam se takmičio na nacionalnom nivou, na poslednjem prvenstvu sam učestvovao sa 41 godinom. Osvojio sam zlatnu medalju na nacionalnom nivou, a posle toga sam se oprostio od sporta - sa zlatnom medaljom. U vreme kada su takmičenja bila u Teheranu 1974. godine, kineski plivači su ušli u ovaj prelep sport i počeli su brzo da napreduju". Jednostavno nismo mogli da ih uhvatimo jer smo ostali na istom nivou na kom smo počeli", izjavio je Askari.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()