Petak odluke na OI: Vaterpolisti i kajakaši u borbi za finale, navijamo za Srbe i u rvanju i tekvondou

Prvi od naših takmičara kreće rvač Cabolov, a dan zatvaraju Delfini

09.08.2024. 07:00
  • Podeli:
oi 2024, vaterpolo reprezentacija srbije, srpski vaterpolisti - 7 avg 2024 - foto Reuters-66b537602107b.webp Foto: Reuters

Olimpijske igre se polako bliže kraju, a mi ćemo tokom ovog petka, 14. dana takmičenja, biti u prilici da navijamo za predstavnike Srbije u četiri sporta - rvanju, kajaku, tekvondu i vaterpolu.

Prvi će na borilište, kad je reč o srpskim takmičarima, izaći rvač Hetik Cabolov, koji će od 11.07 časova u slobodnom stilu raditi borbu u kategoriji do 74 kilograma protiv Imana Mahdavija, koji predstavlja Olimpijski tim izbeglica.

Potom će na regatnu stazu izaći naši kajakaši - dva dvoseda učestvovaće u polufinalu trke na 500 metara. Posade Anđelo Džombeta-Vladimir Torubarov, kao i Marko Novaković-Marko Dragosavljević veslaće u istoj grupi, u trci koja je na programu od 11.20 časova.

Par minuta pošto bude završena njihova trka, u vatru bacamo tekvondistu Stefana Takova, koji će se od 11.24 časova u osmini finala boriti protiv Faisala Savadogoa iz Burkine Faso u kategoriji do 80 kilograma.

Danas će još jedna naša tekvondo uzdanica raditi svoju borbu - Aleksandra Perišić u osmini finala od 12.00 časova, u kategoriji do 67 kilograma, za rivalku ima Ozodu Sobirjonovu iz Uzbekistana.

Na kraju - poslastica - vaterpolisti u polufinalu od 14.35 časova igraju protiv reprezentacije SAD, a nama predstoji da se nadamo da će na krilima pobede nad Grčkom smoći snage da stignu do borbe za zlato.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()