Pijetlović u derbiju veruje u Novi Beograd: Jednu stvar ne smemo da dozvolimo

Dosta smo kvalitetnija ekipa, posebno zbog momaka koji su se vratili iz reprezentacije, kaže iskusni centar

15.03.2024. 11:53
  • Podeli:
Duško Pijetlovic-65f41d656b269.webp Foto: Profimedia

Vaterpolisti Novog Beograda u 3. kolu Superlige Srbije u grupi za plasman od prvog do šestog mesta gostuju ekipi Crvene zvezde, a član šampiona Srbije Duško Pijetlović ističe da su crveno-beli uvek neugodan protivnik.

Meč se igra u subotu na bazenu "Milan Gale Muškatirović" sa početkom u 20:15 i biće to derbi, a ujedno i repriza finala Kupa Srbije u kom su slavili Novobeograđani rezultatom 18:15.

"Zvezda je uvek neugodan protivnik. To je ekipa koja dugo igra zajedno, ima specifičan stil igre i za njih je uvek neophodna posebna priprema", konstatovao je Pijetlović. "Mislim da smo dosta kvalitetnija ekipa, posebno zbog momaka koji su se vratili iz reprezentacije. Vidi se da su izvanredno fizički pripremljeni i da su iz državnih timova došli sa velikom motivisanošću i maksimalnom koncetracijom".

Iskusni centar je smatra da bi Zvezdi više odgovarao sporiji ritam utakmice i da Novi Beograd po svaku cenu to ne sme da dozvoli.

"Ako nas budu umirili i uveli meč u njihov ritam sigurno da nam neće biti lako. Ali ponavljam, kvalitet je na našoj strani i ako budemo nametnuli naš ritam mislim da ne bi trebalo da bude problema da zabeležimo još jednu pobedu", rekao je Pijetlović.

I pored tromesečne pauze u klupskoj sezoni zbog reprezentativnih obaveza, Novi Beograd je u nastavku takmičenja pokazao visok nivo igre.

"Trener Živko Gocić u ovoj fazi zaista dosta radi na oporavku ekipe, mnogo više nego na nekoj specijalnoj fizičkoj pripremi. Očigledno je da dobro igramo i da ćemo samo podizati nivo forme kako vreme bude odmicalo", zaključio je Pijetlović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()