Pimenov i Mačković prvi u B finalu: Srpski dubl skul osvojio sedmo mesto na OI

Naša posada stazu je preveslala za 6:13,85 minuta

01.08.2024. 10:52
  • Podeli:
oi 2024, nikolaj pimenov, martin mačković - 1 avg 2024 - foto Reuters-66ab511f6ee6e.webp Foto: Reuters

Srpski dubl skul u sastavu Nikolaj Pimenov - Martin Mačković osvojio je prvo mesto u B finalu, u trci za plasman od 7. do 12. mesta, što znači da je takmičenje na Olimpijskim igrama završio na sedmoj poziciji.

Posle ove ostaje prava žal što su Pimenov i Mačković imali peh u polufinalu i u poslednjim metrima trke nisu uspeli da se plasiraju u borbu za medalje, ali ako je za utehu, nisu klonuli duhom posle toga i izveslali su odličnu trku u "utešnom finalu".

Naša posada je sjajno ušla u trku i imala je prednost u odnosu na rivale iz Francuske, Nemačke, Norveške, Kine i Hrvatske od samog starta. Srpski dubl skul je posle prvih 500 metara vodio sa 30 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasirane "galske petlove", a onda je tu prednost samo uvećavao do kraja trke. I na drugom prolazu, na 1.000 metara, Pimenov i Mačković su bili tik ispred Farncuza, da bi potom pojačali tempo i počeli još sigurnije da grabe ka pobedi.

Već na 1.500 metara ta prednost je iznosila 2,5 sekundi, dok su se u trku za drugo mesto uključili i Nemci. Naša posada je poslednjih 500 metara izveslala odlično, iskontrolisala napade Francuza koji su utekli "pancerima", da bi na kraju srpski dubl skul zaustavio štopericu u vremenu 6:13,85 minuta.

Drugoplasirani Francuzi stazu su preveslali za 6:15,28, a trećeplasirani Nemci za 6:17,07 minuta. Četvrtu poziciju zauzela je reprezentacija Norveške (6:17,51 minuta), peta je bila Kina (6:21,98), a šesta Hrvatska (6:26,04).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()