Pjer Gasli produžio ugovor sa Alpinom

Šampionat Formule 1 nastavlja se ovog vikenda trkom u Austriji.

27.06.2024. 13:50
  • Podeli:
pjer gasli AP PhotoDarko Bandic-667d504eda4ab.webp Foto: AP PhotoDarko Bandic

Francuski vozač Fomule 1 Pjer Gasli produžio je ugovor sa Alpinom, saopštila je danas ta ekipa.

Gasli je stigao u Alpin na početku prošle sezone, osvojio je treće mesto na trci za Veliku nagradu Belgije u sprintu i treće mesto na Velikoj nagradi Holandije.

 "Osećam se kao kod kuće u ovom timu. Uživam u tome što sam deo i Formule 1 i ovog projekta u Alpinu. Ovde sam duže od 18 mesci i uvek je bio plan da gradimo dugoročan projekat. I dok je na stazi ova sezona do sada bila izazovna, imam puno poverenje u projekat i ne idem nigde", rekao je Gasli, prenosi Skaj.

Alpin nije objavio ko će pored Gaslija voziti za tim sledeće sezone, pošto je najavljen prekid saradnje sa Estebanom Okonom.

Posle 10 trka Gasli se nalazi na 15. mestu sa pet bodova. Alpin je sedmi sa osam bodova u konkurenciji konstruktora.

Šampionat Formule 1 nastavlja se ovog vikenda trkom u Austriji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()