Pobeda rukometaša Srbije na startu Evropskog prvenstva

Utakmica Orlova protiv Ukrajine bila je po scenariju koji podiže samopouzdanje kada je to najvažnije

13.01.2022. 21:39
  • Podeli:
rukometasi-srbije-foto-rss.jpg

Kažu sportisti da je prva utakmica na velikom takmičenju uvek najvažnija, ali i najteža.

Za rukometaše Srbije premijera je, na Evropskom prvenstvu u Segedinu, bila protiv selekcije Ukrajine i delovala je da je laka, a zapravo je bila odigrana po najboljem scenariju i timskom dogovoru. Orlovi su slavili sa ubedljivih +8 - 31:23.

Izabranici selektora Tonija Đerone imali su inicijativu od početka utakmice, a vremenom su bili sve sigurniji i ubedljiviji. Igrali su momci kao da nemaju nikakvih kadrovskih problema i kao da su baš takav tim zamišljali da povedu na takmičenje. Svi su davali maksimum svih 60 minuta.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Lazar Kukić sa sedam i Bogdan Radivojević sa pet golova, dok se u ekipi Ukrajine istakao Dmitro Horiha sa šest postignutih pogodaka. Za igrača utakmice proglašen je Lazar Kukić.

Petak je dan odmora za selekciju Srbije, a u subotu ih čeka utakmica protiv Hrvatske, u večernjem terminu od 20:30

SRBIJA – UKRAJINA 31:23 (17:11)

SRBIJA: Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4, Pešić, Radivojević 5, Pešmalbek 3, Kukić 7, Šotić 3, Marsenić 2, Orbović 1, Milosavljević 1, Mitić, Đorđić 2

UKRAJINA: Zalevski, Buinenko, Kasai 2, Tiutiunik 2, Tilte 1, Kravčenko 2, Dontsov 3, Horiha 6, Burzak 1, Blizniuk, Turčenko 2, Minotski, Ilčenko 2, Artamenko 2

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()