Pobednica maratona u Bostonu pozitivna na doping testu

Atletičarka, ne samo da je kriva što je imala tragove triamcinolon acetonida, nego je optužena i za ometanje istrage

15.10.2022. 12:56
  • Podeli:
Diana Kipjokej-1665831387487.webp Foto: Profimedia

Pobednica prošlogodišnjeg maratona u Bostonu Diana Kipjokej suspendovana je nakon što je bila pozitivna na doping testu, preneo je NBC sports.

Atletičarka iz Kenije je optužena i za ometanje istrage.

Jedinica za atletski integritet (AIU) iz Monaka saopštila je da je njen uzorak nakon pobede u oktobru prošle godine imao tragove triamcinolon acetonida.

AIU je saopštila da je ukupno 10 takmičara iz Kenije bilo pozitivno na pomenutu supstancu, dok su od početka prošle godine u ostatku sveta zabeležena samo dva slučaja.

Kipjokej se suočava sa četvorogodišnjom suspenzijom i oduzimanjem pobede u Bostonu.

Pored Diane Kipjokej zbog dopinga je suspendovana i Beti Vilson Lempus, takođe iz Kenije.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()