Počelo je: Francuska na startu rastužila domaćina

Nikolu Karabatića i društvo stručnjaci možda ne vide na tronu, ali su ove na premijeri SP odradili sjajan posao i na pleća bacili ozbiljnog protivnika

Autor: Dejan Marić
12.01.2023. 08:26
  • Podeli:
Rukomet Francuska Poljska_Piotr Hawalej AP Tanjug-63bf2431c8a09.webp Foto: Piotr Hawalej / AP / Tanjug

Rukometaši Francuske nisu dozvolili iznenađenje u uvodnom meču 28. Svetskog prvenstva koje se ove godine održava u Poljskoj i Švedskoj.

Trikolori su na premijeri planetarne smotre u Katovicama rastužili domaću Poljsku, slavivši sa 26:24 (14:13).

Nikolu Karabatića i društvo stručnjaci možda ne vide na tronu, ali su ove na premijeri odradili sjajan posao i na pleća bacili ozbiljnog protivnika.

Poljaci su im, uz Slovence, najozbiljniji protivnici u preliminarnoj grupi. I, ukoliko iz nje prenesu maksimalan broj bodova, jasno je da će istaći kandidaturu za visok plasman. Po navici.

Domaćin se pokazao kao tvrd orah. Sve do rezultata 21:21, držao je egal. A onda je favorit u finišu dodao gas i protivnik taj ritam nije mogao da isprati.

Francuzi su serijom 3:0 udarili temelj trijumfa. Sve što su Poljaci do kraja uspeli da naprave je da zaprete, međutim, ne i da prevaziđu "minus".

Petlovi u drugoj rundi igraju protiv Saudijske Arabije, Belo-crveni ukrštaju koplja sa Slovenijom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()