Počinje EP u rukometu: Spektakl na fudbalskom stadionu

Nemci već prvog dana očekuju obaranje rekorda

09.01.2024. 16:01
  • Podeli:
Rukometaši Nemačke-659d31b19b63f.webp Foto: Profimedia

Evropsko prvenstvo za rukometaše počinje u sredu u Nemačkoj. Šampionat otvara meč 1. kola u grupi A između Francuske i Severne Makedonije, koji će biti odigran u 18 sati na terenu arene "Merkul Špil" u Dizeldorfu.

U drugom meču 1. kola grupe A prvog dana, od 20.45 časova, igraće Nemačka i Švajcarska.

Nemački mediji navode da bi prvi dan EP mogao da uđe u istoriju, pošto se očekuje da bude postavljen novi rekord po broju gledalaca na jednom rukometnom meču.

Prve dve utakmice na EP igra se na fudbalskom stadionu u Dizeldorfu, koji je preuređen za rukometne mečeve. Nemački mediji tvrde da se očekuje oko 53.000 navijača na mečevima. Mečevi 2. i 3. kola u grupi A biće odigrani u Berlinu.

U grupi B se nalaze Španija, Austrija, Hrvatska i Rumunija. Mečevi ove grupe biće odigrani u Manhajmu.

Srbija igra u Minhenu

Rukometaši Srbije se nalaze u grupi C u Minhenu zajedno sa selekcijama Islanda, Mađarske i Crne Gore. Srbija će prvi meč na EP odigrati u petak, 12. januara od 18 sati sa Islandom. Dva dana kasnije tim Antonia Đerone, od 20.30 sati, sastaju se sa Mađarskom, a poslednji rival biće ima selekcija Crne Gore - 16. januara od 18 časova.

Srbija je na EP 2022. godine osvojila 14. mesto. Srbija kao samostalna država osvojila je samo jednu medalju u istoriji EP i to 2012. na kontinentalnom šampionatu u Beogradu. Srbija je tada u finalu poražena od Danske rezultatom 21:19.

Titulu brani Švedska

Mečevi grupe D biće odigrani u Berlinu, a u ovoj grupi se nalaze Norveška, Slovenija, Poljska i Farska Ostrva.

U grupi E (Manhajm) se nalaze Švedska, Holandija, BiH i Gruzija, dok će u grupi F (Berlin) biti Danska, Portugalija, Češka i Grčka.

Plasman u drugu fazu EP izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. Druga faza EP biće odigrana u Kelnu i Hamburgu. Finale i meč za treće mesto su na programu 28. januara u Kelnu.

Titulu evropskog šampiona brani selekcija Švedske, koja je pre dve godine u finalu pobedila Španiju 27:26.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()