Poverenje nakon zlata u Parizu: Uroš Stevanović ostaje selektor vaterpolista Srbije

On je reprezentaciju Srbije preuzeo u oktobru 2022. godine, posle ostavke selektora Dejana Savića

23.10.2024. 10:06
  • Podeli:
uros stevanovic reuters-66b8dcd4cc5b3.webp Foto: Reuters

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović produžio je ugovor do kraja Olimpijskih igara u Los Anđelesu, koje će biti održane 2028. godine, saopšteno je danas iz VSS.

 Stevanović je sa selekcijom Srbije osvojio zlato na ovogodišnjim OI u Parizu.

"Stevanović je prvi ugovor sa Savezom potpisao u oktobru 2022. godine. U oktobru ove godine mu je istekao i odmah smo potpisali novi. Lako smo se dogovorili. Uradio je, u uslovima koji nisu bili laki, veliki posao i sa timom u čiji su kvalitet mnogi sumnjali uspeo da stigne do fantastičnog rezultata i treće uzastopne olimpijske medalje za Srbiju. I selektor je izrazio želju da nastavimo saradnju, ima naše puno poverenje i zajedno nastavljamo dalje", rekao je predsednik VSS Viktor Jelenić.

Stevanović je reprezentaciju Srbije preuzeo u oktobru 2022. godine, posle ostavke selektora Dejana Savića.

"Moja želja nije bila sporna. Biti selektor je ispunjenje najveće želje i kao što je predsednik rekao lako smo se dogovorili. Ovo je novi olimpijski ciklus i idemo dalje", izjavio je Stevanović.

Stevanović je na prvom velikom takmičenju sa selekcijom Srbije na SP u Fukuoki 2023. godine osvojio četvrto mesto. Srbija je ove godine na EP u Zagrebu bila sedma, a šesta na SP u Dohi. 

Vaterpolisti Srbije su na ovogodišnjim OI u Parizu osvojili zlato, pošto su u finalu pobedili Hrvatsku 13:11.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()