Poznat protivnik odbojkašicama Jedinstva: Za plasman u polufinale Kupa CEV sa Nojšatelom

Nakon overenog trećeg mesta u CEV ligi šampiona, odbojkašice Jedinstva takmičenje nastavljaju u CEV kupu.

22.01.2024. 23:59
  • Podeli:
jedinstvo stara pazova odbojkaški savez srbije-659f07ab0c82a.webp Foto: Odbojkaški savez Srbije

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove dočekaće 30. januara u Rumi švajcarski Nojšatel u prvom meču četvrtfinala Kupa CEV.

Revanš duel je na programu sedmog februara u Nojšatelu.

Različite su puteve do četvrfinala CEV kupa imale ekipe Jedinstva i Nojšatela. Švajcarska ekipa je ovo takmičenje započela dvostrukom pobedom nad Slovenačkom ekipom Nova KBM Branik, a potom je u narednoj fazi, u revanš utakmici sa Nemačkim Drezdenom slavila i došla na megdan Jedinstvu.

Sa druge strane, srpski tim je u CEV kup došao kao trećeplasirana ekipa u grupi CEV lige šampiona. Bilo je ovo prvo učešće ekipe iz Stare Pazove u najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje "zlatni set", koji se igra odmah po završetku druge revanš utakmice do 15 poena.

Pobednik duela između Jedinstva i Nojšatela igraće u polufinalu Kupa CEV sa boljim iz dvomeča između poljskog Budovlani Lođa i francuskog Bezijea.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()