Poznata rukometašica pronađena mrtva ispred zgrade

Viktorija je kući došla sa utakmice ruskog šampionata protiv ekipe CSKA

18.04.2023. 11:34
  • Podeli:
Vikotria Divak-643e5da4b98b4.webp Foto: Handball Federation of Russia

Viktorija Divak (29), ruska rukometašica i član ekipe Astrahanočka, pronađena je mrtva u blizini zgrade u kojoj je živela. 

Ruski mediji navode da je žena pala sa prozora na osmom spratu. Od posledica pada preminula je pre dolaska hitne pomoći.

Viktorija je kući došla sa utakmice ruskog šampionata protiv ekipe CSKA.

"Svi smo u šoku. Niko ne razume šta je moglo da se desi. Još u 11:00 podelila je sa prijateljima fotografije kako je sebi kupila novu mačku. A u 14:00 je bila mrtva. Niko ne razume šta se dešavalo između 11 i 13 časova. Ovo je prava katastrofa" rekao je trener kluba za koji je igrala preminula rukometašica.

Divak je učenica Volgogradske rukometne škole. Karijeru je počela u klubu Dinamo-Sinara, sa kojim je postala trostruka šampionka Rusije.

Nastupala je u Kubanu, Hale-Nojštatu u Nemačkoj, Ahenhajmu Truhtershajmu u Francuskoj i Gomelu u Belorusiji. Rukometašica je stigla u Astrahanočku 2021. godine.

Divak je u inostranstvu osvojila zlatnu medalju u beloruskom prvenstvu, dva puta je postala vlasnica beloruskog kupa i šampionka druge nacionalne lige Francuske.

Kao članica juniorskog tima Rusije 2009. godine osvojila je Evropsko prvenstvo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()