Poznati svi učesnici Evropskog prvenstva u Splitu

Reprezentacije Rusije u muškoj kategoriji zameniće Slovenija, a u ženskoj Slovačka

10.04.2022. 18:43
  • Podeli:
vaterpolo-slavko-midzor-pixsell-.jpg

Split je od 27. avgusta do 10. septembra domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu. Evropska federacija vodenih sportova donela je konačno odluku ko će na ovom prvenstvu nastupati umesto Rusije, koja je isključena iz svih takmičenja pod LEN okriljem.

Slovenija će zameniti Rusiju na muškom turniru, dok će umesto ruske ženske reprezentacije u Splitu igrati vatepolo tim Slovačke.

Slovenci su krajem februara zauzeli treće mesto u svojoj kvalifikacijskoj grupi iza Francuske i Nemačke, ali kako su bili najbolji među svim trećeplasiranim reprezentacijama, dobili su pozivnicu LEN za nastup na Evropskom prvenstvu.

"Vest da ćemo biti među 16 reprezentacija koje će igrati na Evropskom prvenstvu u Splitu je odlična za naš vaterpolo. Uveren sam da će od toga koristi imati i klubovi. Moramo da se potrudimo da reprezentaciji osiguramo što bolje uslove", rekao je predsednik Slovenskog vaterpolskog saveza Boštjan Tušar za RTV Slovenija.

U Splitu će osim Slovenije i Hrvatske igrati reprezentacije: Mađarske, koja brani titulu evropskog prvaka, Španije, Crne Gore, Srbije, Italije, Grčke, Francuske, Gruzije, Rumunije, Holandije, Nemačke, Slovačke, Malte i Izraela.

Na ženskom turniru igraće Hrvatska, Mađarska, Italija, Holandija, Španija, Francuska, Nemačka, Grčka, Izrael, Rumunija, Srbija i Slovačka.

Žreb će biti održan 23. aprila na splitskom Peristilu. 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()