Pred Beograđanima 13. Sajam sporta: "Sport je život – život je sport"

Ova manifestacija će trajati do 22. septembra

21.09.2024. 14:50
  • Podeli:
sajam sporta una-66eebeabdb330.webp Foto: UNA

Na sportskim terenima na Adi Ciganliji  je u toku 13. Sajam sporta, tradicionalna manifestacija koju organizuje Sportski savez Srbije uz podršku Ministarstva sporta.

Ove godine, Sajam se održava pod sloganom "Sport je život – život je sport!" i trajaće do 22. septembra.

Prvi potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević je istakao koliki značaj za našu državu ima ova manifestacija:

" Uvek me obraduje kada vidim koliko se posvećeno radi u sportu u našoj zemlji, a posebno me raduje kako je sinergija svih segmenata našeg sistema sporta bila vidljiva u ovoj, najvažnijoj, olimpijskoj godini. Na Olimpijskim igrama u Parizu, naši sportisti su postigli dobre rezultate, osvojivši ukupno pet medalja. Ovaj sjajan nastup nastavili su i naši paraolimpijci osvojivši čak 6 medalja na Paraolimpijskim igrama. Ovi uspesi nas čine veoma ponosnim i svedoče o trudu, disciplini i predanosti naših sportista. Takođe, ovom prilikom, želim da naglasim da se ovogodišnji Sajam sporta održava neposredno pred Evropsku nedelju sporta, manifestaciju koja se obeležava širom Evrope, a u kojoj su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo sporta nacionalni koordinatori. Nakon Sajma sporta, planiramo brojne sportske i edukativne događaje širom Srbije, sa ciljem da podstaknemo naše građane, posebno decu, da budu fizički aktivni. Uživajte u svim aktivnostima koje ovaj sajam nudi i neka sport bude deo vašeg život".

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek se zahvalio svim sporistima koji su predstavljali Srbiju na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu.

"Kako je ovo bila posebna sportska godina, olimpijska, želeo bih da se zahvalim svim sportistima, olimpijcima i paraolimpijcima, čitavom timu Srbije koji nas je ponosno predstavljao u Parizu. Presrećan sam što vidim kako sve veći broj mladih bira sport kao uzor, a fer plej, osim u sportu, primenjuje i u svakom segmentu života. Srećan sam kada znam da je sve veći broj dece koja se aktivno uključuju u sport, ali i sve veći broj odraslih koji biraju fizičku aktivnost kao sastavni deo svakodnevnice. Sport nas čini boljim i uspešnijim ljudima. Sport nas uči istrajnosti, neodustajanju i verovanju da sve možemo ukoliko to jako i iskreno želimo. Sport je život, a život je sport. Zato vas sve danas pozivam da se bavimo sportom, da isprobamo neki od sportova koji su ovde prisutni, da potvrdimo koliko smo u nečemu dobri i vešti, ali pre svega da se zabavimo, družimo i uživamo na čistom vazduhu. Želim svima puno radosti, dobre energije i nezaboravan sportski vikend na Sajmu sporta", izjavio je Štefanek.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović je istakao da su paraolimpijci osvetlali obraz Srbiji na prethodno odigranim Igrama.

"Svi u svetu na sajmu pokazuju ono što je najbolje. Paraolimpijski komitet Srbije danas je pokazao da je ta praksa odlična i ovde smo doveli šest najboljih sportista. Oni su nam osvetlali obraz svojim borbenim stavom, pristupom, treninzima, angažovanjem i jakim duhom i dokazali da se sportom mogu uspešno baviti i osobe sa invaliditetom".

Državni sekretar Ministarstva sporta Marko Kešelj je auputio poseban apel za sve građane.

"Tri dana ovde na Adi Ciganliji imaćete priliku da se družite i uživate u onome što vam sportski pokret Srbije nudi. Ovo je prilika kada na jednom mestu pokazujemo koliko je sistem sporta u Republici Srbiji organizovan i snažan. Ovo je prilika da se našoj javnosti predstave oni najbolji, ali i oni koji su tek zakoračili u svet organizovanog vežbanja, sporta i fizičkog vaspitanja. U ovoj godini naši sportisti postigli su fenomenalne rezultate kako na svetskim i evropskim prvenstvima, tako i na Olimpijskim igrama u Parizu. Naravno, uvek može bolje, ali ono u šta smo kao predstavnici države sigurni je da su naši sportisti dali sve od sebe i da će već na narednim takmičenjima biti još spremniji da se bore za zastavu i grb Srbije. Draga deco, pozivam vas da iskoristite ova tri dana, da saznate za što više sportova i sportskih disciplina i opredelite se za sport kojim želite da se bavite, ako to već do sada niste učinili. Bavite se redovno fizičkom aktivnošću, jer ćete tako biti zdraviji, srećniji, bićete okruženi prijateljima. Tako ćete i postati članovi najveće porodice, a to je sportska porodica", istakao je Kešelj.

U periodu od 20. do 22. septembra, posetioci će na štandu Olimpijskog komiteta Srbije na Sajmu sporta imati priliku da se druže sa sportistima i da učestvuju u različitim zanimljivim i edukativnim radionicama.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()