Premijera SP: Vaterpolisti Srbije uveli meč u neizvesnost, ali vremena nije bilo

Počelo je Svetsko prevenstvo u vaterpolu

17.07.2023. 14:52
  • Podeli:
Strahinja Rašović_Profimedia-64b534a5c30c0.webp Foto: Profimedia

Na premijeri Svetskog prvenstva vaterpolisti Srbije poraženi su od selekcije Španije sa 14:16 (2:3, 3:5, 5:5, 4:3). Tokom meča delovalo je da tim Uroša Stevanovića nema šanse, ali su se probudili u poslednjoj četvrtini, zbili redove, ali nisu imali vremena. 

Aktuelni svetski prvaci i nekadašnja velesila u vaterpolu, koja je u Fukuoki stigao sa podmlađenim timom, jako su počeli utakmicu. Teško se bilo dolaziti do golova, a Strahinja Rašović je povukao ekipu i sa dva gola otvorio duel.

Međutim, onda su Španci pokazali zašto su glavni favoriti za zlato. Predvođeni raspoloženim Ortegom Granadosom napravili su seriju 7:0. 

Ali onda se Srbija probudila, serijom 4:0 smanjila razliku na dva poena, ali nije imala ni snage, ni vremena, za preokret. 

Delfini u sredu, od 9 sati, igraju protiv Južne Afrike, a potom u petak izlaze na megdan Crnoj Gori. U 1. kolu Crnogorci su slavili protiv Južnoafrikanaca sa ubedljivih 35:10 (6:1, 10:0, 9:5, 10:4)

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()