Preminuo atletičar u 29. godini: Bio svetski šampion i finalista OI

Kada je bio na vrhuncu svog uspeha obelodanio da je homoseksualac

19.01.2024. 08:30
  • Podeli:
Šon Barber-65aa24f856421.webp Foto: Profimedia

Kanadski atletičar Šon Barber, svetski prvak u skoku s motkom iz 2015. godine, preminuo je u 29. godini, saopštio je njegov menadžer Pol Dojl

Barber je po kanadskom vremenu preminuo 17. januara, ali je vest izašla u javnost dva dana kasnije.

Kako je saopštio Dojl, Barber je umro u svom domu u Kingvudu u Teksasu, a uzrok njegove smrti još nije poznat, ali se navodi da su razlog "medicinske komplikacije".   

"Bio je više nego izvrstan sportista. Šon je bio tako dobrodušna osoba koja uvek stavlja druge ispred sebe. Tragično je izgubiti tako dobru osobu u takvoj mladosti", rekao je agent.

"Gej sam i ponosan"

Barber je 2015. godine na Svetskom prvenstvu u Pekingu osvojio zlato skokom od 5,90 metara. Godinu kasnije uspeo je da se plasira u finale Olimpijskih igara koje su se održale u Rio de Žaneiru. 

Sa preskočenih 6.00 metara i dalje je državni rekorder Kanade. 

U periodu svog velikog uspeha, Šon Barber je javno istupio i otkrio da je gej. 

"Gej sam i ponosan! Hvala mojim roditeljima što su mi podrška. Nastavljam da rastem kao osoba, a roditelji su mi mnogo pomogli u tome. Takođe, prijatelji moji, volim vas mnogo, uvek ste tu za mene", objavio je atletičar tada
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()