Preminuo nemački olimpijski šampion: Dao je ogroman doprinos sportu i ostavio neizbrisiv trag

Posle igračke karijere bio je trener i mentor mladim igračima

17.08.2024. 22:30
  • Podeli:
Olimpijske igre pixabay-652830fd0e3e2.webp Foto: Pixabay

Fric Šmit, bivši nemački hokejaš na travi i olimpijski šampion, preminuo je u 82. godini.

Šmit je rođen 19. marta 1943. godine i ostaće upamćen kao jedan od najvećih hokejaša na travi, sporta u kojem je ostavio ogroman trag. Nemačku je tri puta predstavljao na Olimpijskim igrama, a 1972. godine u Minhenu je osvojio zlatnu medalju.

Osim što je bio uspešan igrač, Šmit je dao veliki doprinos hokeju na travi. Nakon igračke karijere bio je trener i mentor mladim igračima.

Šmit će biti zapamćen ne samo po svojim olimpijskim dostignućima, već i po svojoj predanosti sportu i inspiraciji koju je pružao budućim generacijama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()