Propali pregovori o borbi Fjurija i Usika

Ukrajinac je prihvatio nefer uslove Britanca, ali je imao samo jedan zahtev koji je za drugu stranu bio težak

22.03.2023. 12:48
  • Podeli:
Tajson Fjuri_Profimedia-1664088650783.webp Foto: Profimedia

Propali su pregovori o borbi za ujedinjenje titula svetskog šampiona u teškoj kategoriji između Britanca Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika, izjavio je promoter ukrajinskog boksera Aleksander Krasik, prenosi Skaj.

Usik je svetski šampion u verzijama WBA, IBF i WBO. Fjuri je svetski šampion u verziji WBC. Borba između britanskog i ukrajinskog boksera trebalo je da bude održana 29. aprila na londonskom Vembliju.

Usikov menadžer Egis Klimas izjavio je da od borbe neće biti ništa, a ovu informaciju je potvrdio i Krasik, koji je rekao da su problemi nastali oko raspodele novca.

Fjuri je tokom pregovora tražio da se novac od borbe podeli 70-30 u njegovu korist, jer je tvrdio "da je bolji bokser i da će meč biti održan u Londonu". Usik je pristao na ovaj zahtev, ali je tražio da Britanac donira milion funti kao pomoć Ukrajini. 

Međutim, dve strane nisu uspele da zaključe dogovor, a Klimas je potvrdio da su pregovori propali.

Usik je sa svojim saradnicima zatvorio trening kamp i već se sprema za narednog protivnika. On će morati da se bori protiv obaveznog izazivača iz WBA Danijela Duboe

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()