Prvo mesto u "utešnom polufinalu" za Jovanu Arsić: Srpska veslačica se plasirala u C finale

Arsićeva će veslati za plasman do 13. do 18. mesta na Olimpijskim igrama

31.07.2024. 10:24
  • Podeli:
oi 2024, jovna arsić, 31 jul 2024 - AP Photo Lindsey Wasson Tanjug (3)-66aa0715bc215.webp Foto: AP Photo/Lindsey Wasson/Tanjug

Srpska veslačica Jovana Arsić osvojila je prvo mesto u "utešnom" polufinalu u borbi za plasman u C finale na Olimpijskim igrama. Arsićeva je pobedila ispred reprezentativki Slovenije i Brazila, tako da će te tri posade na OI veslati za plasman od 13. do 18. mesta.

Kroz cilj je kao četvrta prošla veslačica Paragvaja, peta je bila predstavnica Filipina, a šesta reprezentativka Irana - ove tri posade veslaće u D finalu, za plasman od 19. do 24. mesta.

Jovana je sporije startovala, pa je na prvom prolazu, na 500 metara, bila na petoj poziciji. U nastavku je počela da ubrzava, pa je na polovini trke, na 1.000 metara bila treća. U drugoj polovini trke naša veslačica je pojačala tempo i regatnu stazu je preveslala za 7:44,60 minuta, stigavši na cilj 2,26 sekundi ispred Slovenke Nine Kostanjšek, a 5,36 sekundi ispred Beatris Kunje Tavareš Kardozo iz Brazila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()