Rukometaši Srbije propustili priliku protiv Norveške

Orlovi su se borili ravnopravno sa Norvežanima, 30 minuta bili znatno bolji, a onda ih je zadesio peh u rosteru

19.01.2023. 22:01
  • Podeli:
Srbija rukomet Dragan Pešmalbek_Piotr Hawalej AP Tanjug-63c9aa68acad3.webp Foto: Piotr Hawalej / AP / Tanjug

Srbija je, u drugom poluvremenu, pala pred Norveškom u Katovicama, u 1. kolu drugog dela Svetskog prvenstva u rukometu - 31:28 (14:17). Prvi korak od tri koja Orlove deli od četvrfinala je pređen i mora što pre da se zaboravi. Ostali su dueli sa Argentinom i Holandijom. 

Kako takmičenje odmiče Orlovi pokazuju sve bolje izdanje. Prvo poluvreme rukometaši Srbije protiv Norveške odigrali su timski, sa akcentom na odličnoj odbrani koju je predvodio golman Dejan Milosavljev i organizovanom napadu. U 20. minutu tim Srbija je imala prednost od četiri poena - 13:9. 

Kapiten Nemanja Ilić je tri puta, iz tri prilike, bio precizan sa sedam metara. 

Pokušavali su Norvežani da naprave preokret ili bar da smanje rezultat, ali im stamena odbrana Orlova nije dozvoljavala da se razigraju pa se na odmor otiplo rezultatom 17:14, golom Miloš Obrovića sa zvukom sirene.

Zanimljivo je da za 30 minuta najbolji golgeter Norveške Sagosen nije postigao nijedan gol. 

Dvadeset sekundi pre kraja prvog poluvremena povredio se Jovica Nikolić. Saigrači su ga izneli sa terena jer nije moga da se osloni na nogu. Nije se vratio u igru do kraja meča, a da li je Srbija do kraja prvenstva ostala bez još jednog beka (i Predrag Vejn je povređen) biće poznato posle pregleda kolena. 

Drugo poluvreme otvorio je desni bek Srbije Orbović, svojim petim golom za vraćanje rezultata na maksimalnu prednost od četiri poena - 18:14. Dok na drugoj strani 10. odbranu upisuje golman Milosavljev, a za prvih plus pet pogađa Marsenić - 19:14 u 35. minutu.

A onda je došlo do buđenja Norveške, koju je predvodio, probuđeni, iskusni Sagosen. Norveška je ušla u seriju od 5:1, dok Srbija nije realizovala tri uzastopna napada, pa je na semaforu bilo 20:19 u 39. minutu. U toj seriji je iskusni Sagosen dao čak dva gola, svoja prva na utakmici. 

Bogdan Radivojević pogađa sedmerac i prekida period svog tima bez pogodka. 

Sagosen je nastavio da predvodi svoj tim i doveo ga, u 43. minutu, do izjednačenja 22:22, posle čega je Đeronin tajm-aut bio jedini izbor. 

Međutim, ni to nije raširilo krila Orlovima, a ni zaustavilo Norvežane koji su brzo stigli do preokreta i prve prednosti od 24:22.

Odbrana Srbije je bila razbijena, teško su se realizovali i napadi. Cupara je zamenio Milosavljeva na golu. Pogodcima Vorkapića i Kukića uspevao je tim da drži priključak, ali su Norvežani stigli do svojih plus tri - 27:24, pa plus četiri 28:24 posle čega više ništa nije moglo da se vrati na igru iz prvog poluvremena. 

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Miloš Orbović, Bogdan Radivojević i Petar Đorđić sa po pet golova. U redovima Norveške najbolji su bili Sander Sagosen i Sebastijan Barthold, koji su postigli po pet golova.
 

U trećoj grupi, u kojoj su i Srbija i Norveška, Nemačka je savladala Argentinu 39:19 (24:11), dok je Holandija bila bolja od Katara - 32:30.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()