Rukometni ekspert za UNU: Srbija je za mene "crni konj", favorit iz senke

S obzirom na sve povrede i izostanke jakih aduta, verujem da će Hrvatska imati vrlo teško prvenstvo, kaže Rasmus Bojsen

Autor: Dejan Marić
11.01.2023. 19:21
  • Podeli:
Rukometaši Srbije Rasmus Bojsen-63be856e5c919.webp Foto: RS Srbije

Bivši danski rukometaš, danas ugledni novinar Rasmus Bojsen veruje da bi rukometaši Srbije mogli biti najprijatnije iznenađenje Svetskog prvenstva koje počinje u sredu.

S druge strane, čovek koji je osnovao portal "Handball transfers", a popularnost stekao deljenjem brzih informacija, analiza i prognoza na društvenim mrežama, nema mnogo poverenja u Hrvatsku čiji sastav su diktirale povrede.

Bojsen je i pred prošlogodišnji Evro visoko rangirao Orlove. Tada ih je, ipak, prizemljila korona. Ovog puta, nema dilemu da četa Tonija Đerone, kojoj su početni rivali Alžir, Nemačka i Katar, može daleko.

"Srbija je za mene "crni konj", favorit iz senke. Ima tako snažan tim. Jaka je na svim pozicijama. Ima čudesne golmane i pivotmene. Uzbudljive bekove. Krila su joj sjajna. Moja očekivanja su izuzetno velika", izjavio je Bojsen za UNU, dodajući da je Lazar Kukić sjajan plejmejker.

Hrvatska je rukometna nacija, međutim, u padu je forme. Uz to, Kauboji su imali dosta kadrovskih problema. Na početku će koplja ukrstiti sa Egiptom, Sjedinjenim Državama i Marokom, na vrlo izazovnom turniru, po rečima našeg sagovornika:

"S obzirom na sve povrede i izostanke jakih aduta, verujem da će Hrvatska imati vrlo teško prvenstvo", jasan je Bojsen, uz konstataciju da od talentovanog golmana Dominika Kuzmanovića očekuje da već sada pokaže da će biti velika zvezda.

Kada su individualci u pitanju, čovek koji je 2013. godine branio boje Danske na omladinskom Svetskom prvenstvu u Banjaluci, za koju kaže da je istinski rukometni grad, smatra da će jedna nemačka uzdanica zasjati punim sjajem. Reč je o srednjem beku Juriju Knoru.

"Juri igra sjajnu sezonu u Rajn-Nekar Levenu. Nemačka od njega može da očekuje čudesne partije", dodao je rukometni ekspert.

Za kraj, sagovornik UNE je rasporedio i medalje. Iznenađenja neće biti, do kraja idu dežurni krivci.

"Favoriti za zlato su Švedska, Danska, Francuska. Tim redom. Zašto? Jednostavno, zato što imaju najkvalitetnije i najšire rostere", zaključio je Bojsen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()