Rumenige novi ambasador Sportskih igara mladih: Deca su moj život, a ove igre fenomenalan projekat

Svečanosti je prisustvovalo mnogo zvanica iz sveta politike i sporta, iz zemlje, regiona i Evrope

23.02.2024. 13:24
  • Podeli:
Karl Hajnc Rumenige-65d88dc432c3e.webp Foto: Marko Đoković/Tanjug

Nekadašnji fudbaler Karl-Hajnc Rumenige imenovan je za ambasadora Sportskih igara mladih na svečanosti koja je organizovana u Beogradu.

Ovom ulogom legendarni nemački igrač stao je rame uz rame sa slavnim prethodnicima, ljudima koji su abasadori SIM bili do sada: Aleksanderom Čeferinom, predsendikom UEFA, Naserom Al-Kelaifijem, predsednikom PSŽ, Predragom Mijatovićem i Nemanjom Vidićem.

Prikazan je i kratak film o prebogatoj igračkoj karijeri Rumenigea. Nemac je osvojio titulu prvaka Evrope sa Nemačkom 1980. godine i osvajač je dva Kupa šampiona i dve titule šampiona Nemačke. Osvojio je dve Zlatne lopte, a igrao je i dva finala Mundijala. Sada je funkcioner UEFA i Bajern Minhena.

"Ovo je za mene veoma emotivan trenutak što sam ponovo u Beogradu. Imam petoro dece i osam unučadi. Deca su moj život, a Igre mladih su fenomenalan projekat. Čestitam Mariću i svima koji učestvuju u ovom projektu. Sport spaja ljude i decu i čini ih nasmejanim. Ponosan sam na ulogu ambasadora i učiniću sve da vas podržim", rekao je Rumenige".

Zatim se obratio predsedniku Vučiću, osvedočenom navijaču Crvene zvezde.

"Igrali smo 1979. godine protiv Crvene zvezde i eliminisali je, iako je Zvezda bila mnogo bolji rival u revanšu. Pobedili smo u Minhenu 1:0 (2:0, prim. aut), a u revanšu izgubili 3:2 i prošli dalje, ali se sećam da je Zvezda bila mnogo bolja od nas u toj utakmici", zaključio je Rumenige.

Veliku ulogu u okviru revijalnog dela programa imala su deca iz svih zemalja u kojima se Igre održavaju: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Kroz njihovu aktivnost na najbolji način je dočaran duh i glavna misija Igara, koje su tokom 27 godina postojanja okupile više od 2,7 miliona dece i mladih.

Foto: Marko Đoković/Tanjug

Svečanosti u "Sava centru" prisustvovao je veliki broj zvanica iz političkog, ekonomskog, sportskog života Srbije, regiona, ali i Evrope.

Između ostalih: Aleksander Čeferin, Johanes Han, Emanuel Žiofre, ministar sporta i omladine u Vladi Srbije Zoran Gajić, Predrag Mijatović, Aitor Karanka, Dragan Džajić, Marko Kešelj, Jovan Šurbatović, Predrag Danilović, Nemanja Vidić, Aleksandar Kolarov, Dejan Tomašević, Božidar Maljković, Željko Tanasković, Dragiša Binić, Milan Mačvan, Vladimir Radmanović, Ostoja Mijailović, Šime Vrsaljko, Darijo Srna, Marijan Kustić, Stipe Pletikosa, Aljoša Asanović, Mehmed Baždarević, Marko Simenunović...

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()