Rvači Spartaka i rvačice Crvene zvezde pobednici Kupa Srbije

Na Završnom turniru koji je održan u Obrenovcu uz organizaciju RK Posavina, učestvovale su 24 ekipe i ukupno 190 takmičara i takmičarki

23.09.2024. 12:50
  • Podeli:
rvaci rvacki savez srbije-66f1438966469.webp Foto: Rvački savez Srbije

Rvači Spartaka iz Subotice i rvačice beogradske Crvene zvezde pobednici su Kupa Srbije za 2024. godinu. 

Na Završnom turniru koji je održan u Obrenovcu uz organizaciju RK Posavina, učestvovale su 24 ekipe i ukupno 190 takmičara i takmičarki.

U muškoj konkurenciji borba za trofej vodila se između Spartaka, zrenjaninskog Proletera i Kragujevca. 

Ova tri kluba su predvodili trofejni srpski reprezentativci - Sebastijan Nađ, Mate Nemeš i Aleksandar Komarov.

Uroš Krstin je doneo presudnu pobedu Spartaku u duelu protiv Aleksandra Simovića iz Kragujevca, a Marko Supić iz Proletera je u kategoriji do 130 kilograma izgubio u finalu protiv Nemanje Pavlovića iz Novog Sada i tako ostavio svoj klub bez bodova.

Spartak je trijumfovao sa ukupno 125 bodova, Proleter je bio drugi sa 116, dok je treće mesto pripalo Kragujevcu sa 87 bodova.

U ženskoj kategoriji ubedljivu pobedu je odnela Crvena zvezda koja je prvo mesto osvojila sa 115 bodova.  Drugo mesto pripalo je Partizanu sa 50 bodova, dok je treća bila ekipa Zmajeva iz Petrovca na Mlavi.

Za najboljeg takmičara proglašen je Aleksandar Komarov iz Kragujevca. Titula najbolje rvačice pripala je Emiliji Jakovljević iz Kragujevca.

Stojan Štefanek iz subotičkog Spartaka je najbolji trener, a za najboljeg sudiju izabran je Marko Ivetić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()