Saška Sokolov osvojila deseto mesto u bacanju kugle, Ristić u finalu

Srbija je za sada obezbedila četiri medalje u Parizu

04.09.2024. 14:45
  • Podeli:
saska sokolov Foto Olimpijski komitet Srbije-664a001d477cc.webp Foto: Foto: Olimpijski komitet Srbije

Srpska paraatletičarka Saška Sokolov osvojila je deseto mesto u finalu Paraolimpijskih igara u Parizu u bacanju kugle u kategoriji F46.

Saška Sokolov je u finalu bacila kuglu 9,39 metara. Ona je ovaj hitac ostvarila u drugoj seriji. Sokolov je u prvoj seriji kuglu bacila 9,22 metra, a trećoj 9,11m.

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Noel Malkamaki (14,06 m), druga je bila Ukrajinka Marija Špatkivska (12,35 m), dok je treća bila Novozelanđanka Holi Robinson (11,88 m).

Srpski reprezentativac u parastreljaštvu Dragan Ristić izborio je plasman u finale u disciplini R9, miks, 50 metara, puška, ležeći stav, klasa SH2.

Ristić je osvojio osmo mesto u kvalifikacijama, pošto je pogodio 621,4 kruga. Najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je Francuz Žastin Bev sa 626,7 krugova.

Finale je na programu danas od 15 časova.

Srpski parastrelac Živko Papaz nije uspeo da se plasira u finale u disciplini P4, miks, 50 metara, pištolj, klasa SH1. On je je u kvalifikacijama zauzeo 12. mesto sa 530 krugova.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je Jeongdu Jo iz Južne Koreje (553 kruga).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()