Skandal pred Pariz: Srpski plivač zbog dopinga propušta Olimpijske igre

On je bio pozitivan na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi u februaru ove godine

10.07.2024. 19:00
  • Podeli:
Plivanje-65d1e103461b0.webp Foto: AP Photo/Lee Jin-man/Tanjug

Reprezentativac Srbije u plivanju Uroš Nikolić suspendovan je na godinu dana zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci. On će propustiti Olimpijske igre u Parizu, što sleduje da će srpski tim imati 111 predstavnika u prestonici Francuske.

Uroš Nikolić je kao član srpske štafete 4 x 100 slobodno, bio pozitivan na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi u februaru ove godine.

Tada je u njegovom organizmu utvrđeno prisustvo pseuodoefedrina. Uroš je koristio lek protiv alergije u kojem je bila prisustna određena doza nedozvoljene supstance.

Nikolić je odmah uložio žalbu i Svetska antidopng agencija (WADA) je prihvatila da se uradi takozvani "retroaktivni tue", odnosno srpski reprezentativac je priložio svu dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u svrhu kliničkog lečenja.

Obavljeno je i saslušanje pre nekoliko dana i tada je žalba odbačena, a Nikolić je suspendovan na godinu dana.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()