Skije menja za pušku: Kovbasnjuk posle Meribela ide na front

Dok vozim u Francuskoj, članovi moje porodice i prijatelji umiru kod kuće, kaže ukrajinski skijaš

12.02.2023. 15:32
  • Podeli:
Ivan Kovbasjuk Foto: Profimedia
Ivan Kovbasjuk

Ukrajinski skijaš Ivan Kovbasnjuk dobio je posebnu dozvolu vojske da može da ide na Svetsko prvenstvo Kruševelu i Meribelu, uz obavezu da se sa takmičenja vrati u zemlju i pridruži vojnim snagama na frontu.  On će uskoro skije, kacigu, štapove i pancerice da zameni za cokule, šle, pušku i uniformu.

U njegovoj domovini traje rat već godinu dana, odnosno od kada je 24. februara 2022. Rusija napala Ukrajinu. I Kovbasnjuk, kao i svi punoletni Ukrajinci, mora da brani zemlju od agresora,

Kovbasnjuk je završio 43. u Super Džiju, dok u alpskoj kombinaciji nije završio drugu vožnju.

"Ponosan sam što ovde predstavljam svoju zemlju. Neverovatn mi je teško da radim svoj posao. Dok vozim u Francuskoj, članovi moje porodice i prijatelji umiru kod kuće. Nažalost, rat će trajati dugo. Siguran sam da ću uskoro i ja biti na bojnom polju", rekao je Ukrajinac.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri dva puta je nastupio na Zimskim olimpijskim igrama i na pet svetskih prvenstava.

Najbolji rezultat mu je bilo 14. mesto u kombinaciji u Pekingu prošle godine

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()