Sportista velikog srca: Otkriveno zašto Ivana Vuleta nije htela da slavi svoje novo zlato

Ovo je srpskoj atletičarki peti dijamanstki trofej u karijeri

18.09.2023. 13:31
  • Podeli:
Ivana Vuleta_Svetsko prvenstvo u atletici_Budimpešta_Foto Tanjug_AP Photo_Bernat Armangue-64e0b87e25573.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Bernat Armangue

Ivana Vuleta je u neverovatnom zaletu. Srpska atletičarka je posle Svetskog prvenstva osvojila još jedan najbolji rezultat i na Završnom turniru Dijamantske lige iznova najdalje skočila. 

Ovog puta najbolja svetska skakačica u dalj nije želela da slavi. Razlog za ovakvu odluku je to što je njena najveća suparnica, Ese Brume bila povređena pri skoku koji je mogao da je odvede na prvo mesto. 

Nigerijka je sedela u suzama, a srpkinja joj je prišla i zagrlila je.

Naime, Ivana i Ese su imale isti najbolji skok - 6,85 metara. Ivanin prethoni je bio 6,78 i da bi se Nigerijka osamila na prvoj poziciji trebalo je da skoči više od toga. Pre skoka ona je osetila bol od povrede i nije izazivala sudbinu.

Zbog slabijeg drugog najboljeg skoka zauzela je drugo mesto, a Vuleti, sportski i ljudski, nije bilo do slavlja.

Ovo je Vuleti peti dijamanstki trofej u karijeri.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()